Artistiek haarmode

Wat is kanker?

Geplaatst op

Wat is kanker? De term ‘kanker’ hoor je steeds vaker voorbij komen en het is een verzamelnaam voor meer dan 100 ziekten. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijke eigenschap en dat is de onbeheerste deling van lichaamscellen. Ieder jaar krijgen meer dan 100 duizend mensen in Nederland een vorm van kanker. Je hoort daarom ook vaak dat mensen de ziekte kanker krijgen en dit is heel vervelend. Hier gaan jaarlijks veel mensen aan dood, maar er zijn ook genoeg behandelmethodes. Kanker kan heel goed behandeld worden, maar het ligt echt aan de soort kanker. Toch zitten er veel verschillen in de soort kanker en dit maakt de vraag wat is kanker zo lastig. Wil jij hier meer over weten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is kanker: ontstaan van kanker

Alle soorten kanker beginnen wanneer het DNA in een snel beschadigd wordt op verschillende manieren. De schade aan een cel kan zorgen voor een ongeremde deling en dit veroorzaakt kanker. Het is een heel langdurig en ingewikkeld proces, voordat je überhaupt kanker krijgt. Het kan vaak heel veel jaren duren voordat je echt kanker krijgt en daarom zijn er vooral veel ouderen met deze ziekte. Toch is het handig om te weten hoe het DNA precies beschadigd kan raken. Er zijn verschillende factoren die hier mee te maken hebben en zorgen voor schade. Wat is kanker is dus een hele belangrijke vraag, maar ook is het een belangrijke vraag hoe je de kans kunt verkleinen.

Kans verkleinen

Wat is kanker is dus een lastige vraag, maar hoe kun je nu echt de kans op kanker verkleinen. Dit ligt vooral aan de soort kanker en voor iedere soort kanker is er een andere manier waarop je de kans kunt verkleinen. Een van de grootste boosdoeners van kanker is het roken van sigaretten. Veel mensen krijgen hierdoor longkanker en het is daarom goed om hiermee alvast te stoppen. Met een hele gezonde leefstijl is de kans op kanker ook een stuk kleiner en kun je hierbij denken aan veel bewegen en een gezond voedingspatroon.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we tal van leuke blogs met je door waar je zeker je voordeel mee kunt doen. We bespreken daarin tips en advies aangaande kapsels en good looks!

Contactgegevens

Via info @ artistiekhaarmode.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden